Dzisiejszy przepis ma dla Was Agnieszka 🙂 Kurczak w przyprawach z sałatą lodową w musztardowo-miodowej nucie to jej propozycja.
Kurczak wykonanie:
Na głębokiej patelni kurczaka podsmażamy na oliwie z oliwek dodając sól, pieprz, paprykę czerwoną słodką i odrobinę ostrej, curry oraz kmin rzymski. Po zarumienieniu dolewamy pół szklanki wody i gotujemy przez 10 min na najniższym stopniu palnika.
Dressing wykonanie:
4 łyżki oliwy z oliwek
Łyżka musztardy francuskiej łagodnej (Opcjonalnie łyżeczka musztardy miodowej)
Łyżka miodu
Na oko kilka kropel soku z cytryny
Sałatę rwiemy na małe kawałki, wrzucamy do miseczki zalewając po chwili dressingiem. Mieszamy.
Wykładamy na talerz dodając wcześniej zrobiona sałatę. Można do tego zestawu podać ryż, ziemniaki lub frytki (polecam te zrobione przez Was)
A może masz ochotę podzielić się swoim pomysłem? Podeślij przepis na przepisy@locosport.pl
Jeśli lubisz pozytywną atmosferę, ogromną ilość motywacji, wsparcia i zrozumienia, a także bezwarunkowej akceptacji, koniecznie wpadnij do naszej facebookowej grupy JESTEM LOCO!