Przepis na bananowiec, czy jak kto woli chlebek bananowy

SKŁADNIKI:

2 jajka
2 dojrzałe banany
240 g mąki pszenna/pełnoziarnista jaką macie
łyżka cukru lub innego słodzidła ( w oryginalnym przepisie 200g!!! ale przy dojrzałych bananach nie ma potrzeby)
szczypta soli
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
130 m oleju

WYKONANIE:

Miksujemy jajka z odrobiną cukru i szczypta soli na puszysta masę. Potem dodajemy poduszone lub pokrojone banany, mąkę, proszek i sodę i olej. Miksujemy wszystko jeszcze przez chwilę. Możemy dodac kawałki gorzkiej czekolady, suszone owoce lub orzechy. U mnie taka wersja, bo synek jest alergikiem. Wrzucamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez 1h20 minut.
U nas chlebek jest najczęsciej na drugie śniadanie lub na podwieczorek.
Smacznego!

Zerknij na pozostałe nasze przepisy TUTAJ

A może masz ochotę podzielić się swoim pomysłem? Podeślij przepis na przepisy@locosport.pl

Jeśli lubisz pozytywną atmosferę, ogromną ilość motywacji, wsparcia i zrozumienia, a także bezwarunkowej akceptacji, koniecznie wpadnij do naszej facebookowej grupy JESTEM LOCO!