Krótko, ale treściwie.

Kolejny przepis prezentujemy dzięki Julii, która w ten oto sposób napisała o swojej propozycji:

 

Mój obiad i ostatnie smakowe odkrycie – seler panierowany w jajku i otrębach owsianych, usmażony na oleju kokosowym.  Tak jak nie lubię selera surowego, tak ten jest przepyszny!
Ma lekko orzechowy smak, a otręby dodają chrupkości przy delikatnym kremowym wnętrzu 🙂 
Tutaj, w towarzystwie mięsa z pieczonego pstrąga, pieczarek i kalafiora.
Danie jest nisko węglowodanowe, idealne dla cukrzyków.

 

Seler w chrupiącej panierce

Składniki:

*korzeń selera

*otręby np. owsiane

*jajko

*olej kokosowy

*ulubione przyprawy

Seler obieramy i kroimy na plastry o grubości około 0,5 cm. Zanurzamy w roztrzepanym jajku, następnie otulamy otrębami. Przyprawy używamy opcjonalnie, do smaku. Smażymy z obu stron na oleju kokosowym. Kiedy panierka nabierze złotego koloru, osączamy plastry na kawałku ręcznika papierowego i podajemy z dowolnymi dodatkami.

Smacznego!

Zerknij na pozostałe przepisy TUTAJ i zadbaj razem z nami zdrową, a jednocześnie pyszną dietę! #zdrowamicha

 

A może masz ochotę podzielić się swoim pomysłem? Podeślij przepis na przepisy@locosport.pl

 

Jeśli lubisz pozytywną atmosferę, ogromną ilość motywacji, wsparcia i zrozumienia, a także bezwarunkowej akceptacji, koniecznie wpadnij do naszej facebookowej grupy JESTEM LOCO!