Krótko, ale treściwie.
Kolejny przepis prezentujemy dzięki Julii, która w ten oto sposób napisała o swojej propozycji:
Mój obiad i ostatnie smakowe odkrycie – seler panierowany w jajku i otrębach owsianych, usmażony na oleju kokosowym. Tak jak nie lubię selera surowego, tak ten jest przepyszny!
Ma lekko orzechowy smak, a otręby dodają chrupkości przy delikatnym kremowym wnętrzu
Tutaj, w towarzystwie mięsa z pieczonego pstrąga, pieczarek i kalafiora.
Danie jest nisko węglowodanowe, idealne dla cukrzyków.
Seler w chrupiącej panierce
Składniki:
*korzeń selera
*otręby np. owsiane
*jajko
*olej kokosowy
*ulubione przyprawy
Seler obieramy i kroimy na plastry o grubości około 0,5 cm. Zanurzamy w roztrzepanym jajku, następnie otulamy otrębami. Przyprawy używamy opcjonalnie, do smaku. Smażymy z obu stron na oleju kokosowym. Kiedy panierka nabierze złotego koloru, osączamy plastry na kawałku ręcznika papierowego i podajemy z dowolnymi dodatkami.
Smacznego!
Zerknij na pozostałe przepisy TUTAJ i zadbaj razem z nami zdrową, a jednocześnie pyszną dietę! #zdrowamicha
A może masz ochotę podzielić się swoim pomysłem? Podeślij przepis na przepisy@locosport.pl